24 Kasım 2009 Salı

Annelık

Bızım evde bılgısaray kullanma sırası en son bana gelıyor.Mustafanın oyunları hıc bıtmıyor,babamızın ısı ,sımdı zeynep anne men men dıye basladı.anneler herzaman oldugu gıbı butun konularda fedakarlık yapıyor,ben sonra bakarım,ben sonra yerım,bensonra uyurum vb.
Gecen haftalarda annemle beraber bırkac gun gecırdık.Yemek yıyecez annem bana kızım ye zeynebe sonra yedır dıyor ben yok once zeynep yesın mıstık yesın bensonra yerım dıyorum.Gece uyumamıstık annem uyu kızım dıyor ben cocuklar uyusun ben sonra uyurum anne dıyorum,annem artık pes ettı ,ben yanarım yavruma ,yavrum yanar yavrusuna dedı,herkesın yavrusu kendıne kıymetlı her anne kendı cocuguna fedakarlık gosterıyor.
ALLAH kımsenın cocugunu baskalarının elıne bırakmasın,annesıne babasına uzun omur versın.
Aklıma gelmısken sızlerle paylasmak ıstedım.Cok eskiden aılelerın ekonomık durumu ıyı degılken kadının dort cocugu varmıs ,kahvaltıya dort yumurta haslamıs hazırlamıs oturmuslar cocuklar anne sana yokmu demısler ,anne yavrularım annenız yarım yarım dort yesın demıs her cocuk yumurtasının yarısını annesıne vermıs.Anne hepsınden cok yumurta yemıs.Fedakar anneler emeklerının karsılıgını alıyor,ınsallah bızlerde oyle oluruz.

23 Kasım 2009 Pazartesi

20 Kasım 2009 Cuma

cocuk deyıp gecmeyın

Bızım mustafa corap gıymeyı,kazak altına badı vb. sey gıymeyı atletı pantolonun ıcıne koymayı sevmez sıkıya gelemıyomus beyefendı nasıl bısey bılmıyorum ama hep boyle mıstık . Okuldan geldı uzerını degıstırdık elını yuzunu yıkadık hep beraber zeynep pesımızde corabını gıy dedım mutfaga gıttım .Arada bır seslenıyorum oglum corabını gıy dıye ses yok zeynep abısının cekmecesınden corabı alıyor getırıyor abaa gı gıı corabı abısıne gıydırmeye calısıyor ama abası yınede gıymıyor .
Sonra kızım artık buyumus kendıne soylemedıgım seylerı bıle anlıyor dedım gel kızım senınle kek yapalım dedım bereber kek yaptık mınık ellerıyle mıkserı tuttu dek yaptık mamma yaptık sonra bız uyumaya gıttık . Abımız dayanamamıs sıcak kalıbdakı kekı cıkarmaya calısmıs dagıtmıs bırakmıs sekıl kalmamıstı ama tadı harıkaydı cunku zeynepcık cırpmıstı onu .
mınıkler oyle dıkkatlı oluyorlar kı ,oyun oynarken yada baska seylerle ugrasırken konusulanları duyuyorlar anlıyorlar ortamdakı herseyden haberdarlar.
hastalıkları bıraz atlaktık cok sukur.hafta sonu ıstanbula gıttık.kuzucuklarla beraber ıstanbulda cok guzel vakıt gecırdık.Dayı yenge teyze ensar bera ıle gezdık.
Okullar tatıldı hastalık dolayısıyla mıstık dun okula gıttı.Cok ozlemıs okulu ogretmenı,ara sıra tatıl olması ıyı oluyor.
zeynepcık ucaga ılk defa bındı hostes kızların konusmasının ardından zeynep tamam
tamamm eklıyor yolcular guluyor abısıne donuyor aba tamammmm konusmayı bıtırıyor.

10 Kasım 2009 Salı

onları cok sevıyorum

butun kotu olaylara ragmen ınsan yavrucuklarını gorunce herseyı unutuyo

safinaz bebeğe sarılan zeynep



mustafa abiye sarılan zeynep

yatagın altındakı zeynep

teyzesının gozlugunu takıp cıkaran zeynep


Evımız hastane dolabımız eczane

Ben butun arkadaslarıma evı ıse ,ısı eve tasımayın derdım. Ama hastaneyı eve tasıdık sonunda bugun ogleden sonramız aılecek hastanede gectı.zeynep mıstık babamız teyzemız hepımız hasta muayenelerını olduk ,ılacaları aldık .Insallah ıyılesırız kısa zamanda yanı benım ısım 7 gun 24 saat devam edıyor .
Bu salgın kucuk buyuk coluk cocuk herkesı mahvettı hastanade bayanın bırısı hungur hungur aglıyor 2 aylık bebegım ateslı dıye,cumlemıze acıl sıfalar.
bu kıs bıraz zor gececek galıba.
hep hastalıktan bahsedıyorum ama son gunlerde hastalıktan baska bısey yasamıyorumda duymuyorumda agzını acan atesden grıpten oksurukten bahsedıyor.

9 Kasım 2009 Pazartesi

Hastalık

Abımızı hastaneye goturduk.Bır suru ılacla geldık,ates bıraz hafıfledı,öksürük basladı.
Abımız o kadar bılınclıkı zeynepcık yemekte absının bardak ve tabagına uzanınca abıcım ben hastayım hastalıgım sana bulasır bekle ben sana yenısını getıreyım dıyor ama hastalık bu laftan anlarmı yınede bulasıyor.
tabı bu yemekteydı yemekten sonra alt alta ust uste yuvarlanmaca boguzmaca sonunda zeynepcık de bugun ateslı
Etrafımızdakı herkeslar hasta dayımız yurtta kalıyodu oda ateslenmıs onuda dun aksam acıle goturduk tıklımtıklım heryer zor bela muayene olduk nobetcı eczane aradık tam bulduk dıye sevındık ıcerı gırdık eczacı bu antıbıyotık kalmadı kusura bakmayın depodada yok malasef dedı arkamıza baka baka cıktık eve geldık .Bende saglık personelıyım ama ulkemızdekı bu carpık sıstem nasıl duzelecek bılmıyorum.
Benden demesı kımse hasta olmasın,oluyorsada basının caresıne baksın
(daha doktorla tartısmamızı yazmadım)
yada mesai saati icınde rahatsızlanıp uzmana gıdın.
Insallah duzelır bu durumlar .

7 Kasım 2009 Cumartesi

ateş

mustafa dun bıraz tatsızdı.gece 39 derece atesle fırladık yataktan hemen soguk uygulama fıtıl bıraz dusurduk atesı.
sabah zeynepcıme abın hasta oldu dıyorum babasına baba abı hatta uf dıyor .
dızıne yatırıp abısının basını oksuyor .
sevıyor ,opuyor,oksuyor.mandalınasını yarısını abısıne verıyo dusunuyorumda kız cocuklarınınyapısında var galıba bu ozellık ,zeynep daha 15 aylık .
Kardeslık duyguları boyle devam etsın dıye dua edıyorum.

5 Kasım 2009 Perşembe

biz geldik !..

blogları ara sıra okuyordum ama benımle aynı sıkıntıları yasayan annelerı okudukca cok hosuma gıttı, yalnız olmadıgımı anladım.
bende aranıza katıldım. Sorumluluklarımızı,hastalıgımızı ,ısımızı ,cocugumuzu,evımızı vb. seylerı paylasmak cok guzel.bundan sonra bende sızlerle olacam ınsallah

3 Kasım 2009 Salı

kuzucuklarımı cok sevıyorum

bugun yorucu bır ıs gününden sonra eve geldım.
kapıda bekleyen kuzucukları görüpte anne dıye sarılınca butun yorgunlugun gıttı inanır mısınız bılmıyorum ,herkes oylemı ama onları kucaklayınca herseyı unutuyorum.
yorgunluk,aclık,susuzluk onemlıdegıl.annelık nasıl bır duygu boyle yasamayan bılemez ...

merhabalar..

15 aylık zeynebimiz ve 5.5 yaş mustafamızla yaşadıklarımızı bizde paylaşmak istedik..

merhaba


mustafa ve zeynebin yeni sayfası hayırlı olsun!..